Roger Waters 2/7

"Vil du med - det bliver en stor søndag med Arctic Monkeys, Strokes, Franz Ferdinand og Roger Waters.", lokkede Thomas.

Egentligt var Roskilde droppet i den tro, at alt var udsolgt, men det viste sig, at søndagsbilletter altid var til rådighed. Så beslutningen var nem, og kursen blev sat mod øst.

Monkeys virkede som om det ikke helt var stået op. Strokes kørte for så vidt meget godt, men uden den store sceneoptræden. Franz F leverede til gengæld en ret gedigen koncert. Det svingede fint, og bar også præg af, at alle kendte deres større hits - "Do you wanna" var faktisk supergodt.

21.30

Så nærmede dagens højdepunkt sig. Små 10 minutter senere gik Waters på med the surrogate band bestående af Andy Fairweather Low, Snowy White,
Dave Kilminster, Graham Broad, Jon Carrin, Harry Waters og Ian Ritchie - samt et kor med PP Arnold, Katie Kissen og Carol Kenson.

Stort set gamle kendinge, selv om undertegnede aldrig før havde oplevet Kilminster og Ian Richie.

Åbningsnummeret var naturligvis "In the flesh" og fra starten af tegnede det stort. Først og fremmest bar det præg af Pink Floyd lyd: Et reelt perfekt lydanlæg i multisurround, der blev udnyttet til lige præcist den grænse, hvor det lyder godt uden nogen form for forvrængning. Men samtidigt virkede både Roger og publikum særdeles veloplagte: Selv om det var en festival, og altså ikke en Waters koncert, kunne de første 50-100 rækker stort set alle numre uden ad, og jeg har i alt fald ikke tidligere prøvet en sådan grad af "sing along" i Pink Floyd regi (OK: Wish you were here som undtagelse).

Den største overraskelse for mig var nok i virkeligheden David Kilminster. Ud over at han spillede en god guitar havde han en stemme, der lå noget tættere på Gilmours, end jeg har hørt ved en Waters koncert - og det klæder altså numrene.

Når jeg nu nævner Gilmour var det i øvrigt slående, at der under "Set the controls for the heart of the sun" blandt andet blev vist billeder fra de helt gamle Pink Floyd dage - altså med Syd og helt uden Dave.... naget har vist ikke helt lagt sig endnu,

"Wish you were here" startede i øvrigt netop med et kæmpebillede af Syd. Ud over den pæne tribut også et bare 5 dage for hurtigt minde om med skaberen, som jo døde den 7. juli. 

En af de lidt kuriøse indslag var "Southampton Docks", hvor Roger gennemførte nummeret siddende på kajen - med adskillige mågeskrig rundt på pladsen i det suveræne lydanlæg. Det var ikke så få, der kiggede op for at spotte mågerne.

Koncerten hed jo egentlig "Dark side of The Moon", men efter godt 1,5 time havde Roger ikke spillet et eneste nummer fra den plade - og da alle de øvrige festival bands kun spillede mellem 1 time og 5 kvarter, regnede flere af os nok med, at Roger havde skiftet indholdet. Men så lød det: "We are gonna take a small 10 minutes break, and then we’ll come back to play Dark Side for you” …."

 YYYYEEEAAAHHHH. 

23:10

Fra nederste del af månen kommer en rød plet. Den vokser og vokser, til det går op for en, at der er tale om en satellit. Til sidst ser man satellitten fræse visuelt "ud af skærmen" med en kæmpe brag, der rystede hele scenen.... og Dark Side of the Moon var i gang.

Hele pladen blev spillet - og faktisk ret tro mod original materialet. Om det er positivt eller negativt... tja... hvor meget kan / bør man gradbøje et af historiens bedste album. Og en kendsgerning er det i alt fald, at det bare fungerede - og der var dælme ikke mange, der ikke fandt sig selv skrålende med under "Brain Damage"

0:10

Og det var så det...???

Faktisk ikke. Bandet kom tilbage og snuppede lige 5 ekstranumre - naturligvis afsluttende med suverænde "Confortably Numb". På en eller anden måde er det svært at kunkludere sådan en oplevelse. Det letteste er måske at sige tak, fordi jeg måtte være med. Det var mere end godkendt! 

Andre anmeldelser:

Ekstra Bladet

BT

Jyllandsposten

Gaffa

DR

Tirsdagsavisen

 

Klik for større billede

...og tryk "tilbage" i Browser for at se flere

 

Dark side of the moon:

 

Ekstra numre:

 

Billederne ovenfor tilhører mig, og må gerne kopieres - til brug på internettet dog med kilde. 

Peter Hestbæk (www.snowscan.org) har taget en række fantastiske stemningsbilleder lidt længere udefra. Tryk på foto nedenunder for at se slideshow med disse.

"Orange scene" billedet i øverste hjørne taget af Line Mikkelsen. Dette kan også forstørres.

 

 

Seneste opdatering: 15/08 2006

© COPYRIGHT 2006 ALL RIGHTS RESERVED LAURSENS.DK